menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Utrecht weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Utrecht

Een kundige Mediator uit Utrecht helpt u graag verder.

Mediators Utrecht: de werkwijze

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een bemiddelingstraject uit willen komen. Vòòrdat er een rechter aan te pas komt dus! Er zal namelijk bij een uitspraak van een rechter altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de werkelijke oorzaak van een conflict niet is opgelost. Mediation kiest u voor u allebei.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Uiteraard geeft de mediator informatie die benodigd is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van beide partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Het punt is, allebei de partijen worden geacht te luisteren naar elkaar en zich in elkaars situatie inleven.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het gehele proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de basis van vrijwilligheid.

Als alle problemen boven water zijn en eventueel goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de mogelijke oplossingen. Daarna kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, wat dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is besproken.

Een mediator uit Utrecht kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen tussen de overheid en burgers
1.921
Klanten geholpen met mediators vergelijken
18.000
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Utrecht

Arbeidsconflict in Utrecht? Zakelijk mediation!

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische conflicten. U kunt wellicht niet meer door één deur met een zakenpartner? Zo kunt u een geschil met een medewerker krijgen, of er ontstaat een conflict met een leverancier of een klant.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste zet is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief voorbij is. Als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En een werknemer waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

U zult het wellicht niet altijd zo zien, maar voor vrijwel alle conflicten ligt een oplossing voor handen. Het probleem zit hem vaak in het feit dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflict is wel gewenst, maar de stap naar de rechter vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Schakel dan een mediator in. U heeft een onderneming in Utrecht dan bent u hier aan het juiste adres. Zodra u uw gegevens hier invult krijgt u vlug offertes binnen van verscheidene mediators in Utrecht.

mac
mac
img

Ik ben Roemer Nieuwendijk, regiomanager in Utrecht. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Utrecht.

Zoeken naar bekwame bemiddelaars regio Utrecht?

Een gang naar de rechtbank is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Hoewel het misschien lijkt alsof u in uw gelijk staat en misschien de zaak voor de rechter ook wel wint, zullen beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is definitief stukgelopen en lastig te lijmen. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op commercieel gebied kunt u ook behoorlijke averij oplopen.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Als beide partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral de verdienste aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijke derde partij erbij heeft gezeten.

Wat voor u ook heeft, er bestaat altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Bent u op zoek naar een mediator in Utrecht? Laat hier verschillende prijsopgaven naar u toesturen van diverse professionele mediators uit Utrecht en uw conflict behoort misschien gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Utrecht te zeggen hebben!

img

Pieter-Jan Hogezand

Ik ben super geassisteerd door Professionals Utrecht. Met hun deskundige hulp was het zoeken naar een Mediator eigenlijk een peulenschil. Ik zou Professionals Utrecht dan ook bij iedereen willen aanbevelen!

img

Leonie Schuppert

Door Professionals Utrecht heb ik snel een aantal goede mediators doorgestuurd gekregen waar ik veel vertrouwen in heb. Na het inzien van de offertes heb ik 2 bedrijven opgevolgd om op gesprek te komen. De pitches waren fijn en ik denk dat de gekozen partij mij goed kan helpen.

Professionals uit andere branches in Utrecht

Let's Talk

Bij Professionals Utrecht staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier